torstaina, tammikuuta 4

Mensan mimmit

Hei Tanja, sait taas yhden uuden kaverin! Kohta en enää edes muista, keitä kaikkia kerhossanne jo vaikuttaa. Voisitte vaikka pitää sellaisia aivoriihiä, joissa jalostaisitte ideoistanne entistäkin kiehtovampia.

Tämä uusin jäsen on tietenkin kansanedustaja Päivi Räsänen, joka järkeili, että perheen edut ovat aina etusijalla, ja päätti siksi vaatia hallitukselta toimia poikansa pitkän kiharatukan säästämiseksi. Vaikka olen itsekin osittain intin tukkanihkeilyä vastaan, voin hyvin kuvitella, mitä mieltä Päivi olisi ollut asiasta, jos jälkikasvulla sattuisikin olemaan kalju.

Äläkä erehdy luulemaan, että tässä oli kaikki. Ehei. Päivi päätti kunnostautua oikein toden teolla, ja antoikin julkisuuteen kannanoton, jossa hän vaatii alkoholin myynnin kieltämistä huoltoasemilla. Autoilu ja viina eivät nähkääs kuulu yhteen. Minulle jäi vähän epäselväksi, pitääkö myös autotarvikkeita myyvien supermarkettien lopettaa alkoholin myynti. Entäs autolautat sitten? Eihän veneilykään sovi ollenkaan yhteen alkoholinkäytön kanssa. Juoda nyt viinaa laivassa keskellä merta, varsinkin jos on oma auto siellä alakannella.

Anteeksi. Ei ole minun vikani, jos kaikki Suomen naiskansanedustajat ja -ministerit ovat umpityhmiä.