keskiviikkona, marraskuuta 22

Oikeudenmukaisuuttako

TKL:n bussien järjestyssäännöt tuntuvat olevan vähän tulkinnanvaraisia. Tuossa viikonloppuna olin menossa iltabussilla kaupunkiin, kun kuski yhtäkkiä pysäytti, käveli bussin perälle ja käski kahden tyypin poistua bussista. Kummallakin jätkällä oli viinapullo siinä selkeästi käsillä, mutta mitään suurempaa häiriötä heistä ei mielestäni aiheutunut. Nämä sankarit tietty kieltäytyivät ensin lähtemästä ja kävivät aukomassa poliiseilla uhanneelle kuskille päätään. Kymmenisen minuuttia siinä odotettiin, mutta lopulta tyypit osittain muiden matkustajienkin painostuksesta astelivat pihalle. Eivät kai sitten lopulta halunneetkaan viettää öitään putkassa.

Kyllä, olivathan ne juuri sellaisia rettelöitsijöiden ja nuorisorikollisten oloisia keskenkasvuisia aikuisia, joiden käytöstä voi yleensä vaan syvästi halveksua, mutta tällä kertaa ei ollu mitään järkevää syytä pitkittää koko bussilastin matkantekoa. Bussissa oli monta muutakin ihmistä oluttölkin tai siideripullon kanssa. Samanlaisen ulosajon koki aikanaan eräs kaverini, joka ei ole ikipäivänä riehunut tai ollut häiriöksi. Ihan vaan siksi, että joi näkyvästi alkoholia pullosta.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

No tapahtuuhan noita....ja se just onkin jännä, että kuskin hermo saattaa napsahtaa rauhallisten pullottelijoitten kohdalla, vaikka saman henkilön on nähty sietävän raisuakin menoa ajamassaan kulkuneuvossa...?
NO, minä parisen vuotta sitten, talvipakkasella/aamuhämärissä, puoli unisena nousin bussiin....Suussani oli puolikas mandariini ja kädessäni se toinen osa....Olin juuri aikeissa näyttää korttia lukijalle, kun puoli unisilla aisteillani havaitsin Herra Kuljettajan Huutavan erittäin vihaisena jollekkin!?
Kesti pitkän sekunnin ennenkuin ymmärsin, että kuljettaja kehoitti minua, sylkipisarat roiskuen, poistumaan takaisin pysäkille...VÄLITTÖMÄSTI!!
Nakkasin lopun hedelmän suuhuni ja kipitin selkä kyyryssä bussin perälle, peläten kuljettajan ryhtyvän jatkotoimenpiteisiin....Sain kuitenkin armeliaasti matkustaa kyseisessä yleisessäkulkuneuvossa, vaikkakin olin Röyhkeästi yrittänyt astua sinne Mandariini (tuo kaiken lian/sotkun alku ja juuri) kädessäni!

Yst terv lähes kolmekymppinen, normaali, työssäkäyvä naishenkilö, joka oppi, että mandariinit pysyy tästä lähtien kassissa

02:48  

Lähetä kommentti

<< Home