maanantaina, marraskuuta 27

Mitkä korotukset?

Demarien eduskuntaryhmässä on erimielisyyttä mahdollisesta opintorahakorotuksesta. Ryhmästä löytyy keskustan tapaan kannatusta tuen nostamiselle, mutta valtionvarainministeri Heinäluoma on jyrkästi vastaan. Hihittelin itsekseni, kun luin millaisia esitetyt korotukset ovat. Korkeakouluopiskelijat saisivat 10 euroa ja lukiolaiset/amikset 15 euroa kuukaudessa lisää.

Ensinnäkin, millä ihmeen logiikalla alemman tason opiskelijoille pitäisi antaa enemmän? Nehän juuri varsin suurella todennäköisyydellä voivat opiskella ihan kotoaan käsin ja pappa betalar -mentaliteetilla. Ja toiseksi, ymmärrän kyllä että budjetissa on varsin vähän varaa suuremmille korotuksille, mutta on tuo kymmenen euroa neljäntoista vuoden (edellinen korotus) jälkeen aika naurettavaa. Sillä ei mitenkään kateta kohonneita elinkustannuksia. Hitto, esimerkiksi pelkästään TOASin (Tampereen opiskelija-asuntosäätiö) vuotuiset vuokrankorotukset ovat varmasti syöneet kaikki tulevat tukikorotukset ehkä jopa moninkertaisesti.

On muuten todellinen opiskelijain ystävä tuo asuntolafka. Takoo joka vuosi huipputulosta ja rakentaa lisää kalliita luksuskämppiä varakkaampien perheiden lapsukaisille. Muuttakaa pois heti kun pystytte.