torstaina, heinäkuuta 20

Mätä omena

Kiireiden keskellä ei taas ehtinyt oikein blogiin kirjoitella, joten päivitellään tätä sitten näin takautuvasti.

Kaikki Applen tuotteisiin hullaantuneet voivat nyt sulkea silmänsä ja surffailla jonnekin ihan muualle, sillä aion haukkua suosikkinne lyttyyn. Vuoden vanha mp3-soittimeni tosiaan sekosi lopullisesti, eikä enää suostu pelaamaan yhteen käyttöjärjestelmän kanssa. Tämä tietenkin takuuajan juuri umpeuduttua. Applen huoltoliike ei alustavan kommentin mukaan voi korjata (mikä tarkoittaa tässä tapauksessa vain ja ainoastaan vaihtamista uuteen) laitetta veloituksetta, vaikka virallinen takuuaika olisikin ylittynyt vain vähän.

Jo aikaisemmin soittimen softa takkuili ja kotelo naarmuuntui melkeinpä itsestään. iTunes on puolestaan musiikin siirtoon yhtä kätevä kuin teelusikka ojankaivuuseen. Sääliksi käy niitä, jotka pitävät sitä musiikkisoittimenaan.

Applella ei nähtävästi ole edes kunnollista maahantuojaa tai edustajaa Suomessa, tai ainakin sen yhteystietoja piilotellaan lahjakkaasti. Erilaisia typeriä suviuunojen kansoittamia helpdeskpuhelinnumeroita kyllä löytyy, mutta niistä on turha luulla kaipaamaansa infoa saavansa. Täytyy siis varmaankin vääntää kättä myyjäliikkeen kanssa, joka sekin on vähintäänkin yhtä haluton tarjoamaan minulle ehjää laitetta. En tiedä maksaako vaivaa ruveta kovin rankasti tappelemaan asiasta, mutta toisaalta haluaisin kuitenkin nähdä, että kuluttajansuojalailla on edes jonkinlaista todellista painoarvoa.

1 Comments:

Blogger PA said...

Applen jälkimarkkinointi imee, siitä tuskin on epäilystä. Kuluttaja-asiamieheen vain yhteyttä. Soittimen kuuluisi kestää yli vuosi.

Omani hajosi onnekkaasti jo reilun puolen vuoden jälkeen, niin sain ilman sähellystä uuden nanon. Pääsinpä samalla eroon niistä ikävistä naarmuista.

Kerro silti ihmeessä, mikä iTunesissa mättää. Ihmisillä on tapana haukkua sitä ylimalkaisesti varsinaisia virheitä mainitsematta. On siinä muutamat hölmöytensä, mutta kaikkiaan en paremmasta tiedä.

10:44  

Lähetä kommentti

<< Home