perjantaina, kesäkuuta 30

Minä itse

Persoonallisuustestit ovat näköjään jälleen pinnalla. Kokeilin tehdä tuon testin, joka parhaillaan blogeja kiertää, enkä pitänyt sitä mitenkään erityisen hyvänä. Joissain kysymyksissä vaihtoehdot eivät olleet tarpeeksi toisensa poissulkevia, eikä ollut mahdollisuutta antaa sitä neutraalia vastausta. Netissä on paljon vakuuttavampienkin lähteiden tarjoamia testejä.

Lähes poikkeuksetta saan noista tavanomaisista Myers-Briggs -testeistä tyypikseni ISTJ (Introvertti, havaitsija, ajattelija, järjestelmällinen). Yleisesti ottaen hyvin osuvia adjektiiveja, mutta tulosten pidempi selitysteksti menee joskus hieman pieleen. Minua kuvataan liian konservatiiviksi, tiukaksi sääntöjen noudattajaksi ja tuttuihin toimintatapoihin juuttuneeksi, mikä ei pidä paikkaansa.

Lainausta tulkinnoista:

"Ensivaikutelma ISTJ-ihmisestä saattaa olla kylmä, koska ei ymmärrä, miksi hänen pitäisi miellyttää tuntemattomia ihmisiä. Hänen mielestään ystävyys on ansaittava. ISTJ on luonteeltaan tarkka, täsmällinen ja luotettava. Hän on oikeudenmukainen ja omaa tajun oikeasta ja väärästä, joka pohjautuu teoriaan, joka on aiemmin hyväksi havaittu. Hän on uurastaja, joka saattaa työnsä loppuun, uhrauksista huolimatta. ISTJ ei voi sietää epäjohdonmukaisia tai lupauksia rikkovia ihmisiä. Introvertistä laadusta johtuen hän ei kuitenkaan ilmaise suuttumustaan suoraan, vaan korkeintaan ilmein ja elein."

"Honor their commitments. Take their relationship roles very seriously. Usually able to communicate what's on their minds with precision. Good listeners. Extremely good (albeit conservative) with money. Tendency to believe that they're always right. Not naturally in-tune with what others are feeling. Their value for structure may seem rigid to others."