tiistaina, tammikuuta 17

Pelastakaa maailma

Mulla taitaa olla menossa jonkinlainen maailmanpelastamisvaihe. Tuntuu siltä, että kaikki on menossa lopullisesti pieleen, ellei välittömästi ryhdytä radikaaleihin toimenpiteisiin. Eikä tällaisen vaiheen aloittamiseen tarvittu kuin vähän kriittisen materiaalin lukemista ja katsomista. Tämä taitaa olla juuri se tyypillinen asetelma hyvinvointivaltiossa elävän ihmisen kohdalla. Jos ei itse aktiivisesti hae tietoa ympäröivän maailman vääryyksistä, epäkohdat hautautuvat aivottomaan massaviihteeseen, jota meille tarjoillaan 24/7.

Haastankin nyt sinut avaamaan silmäsi hetkeksi. Jätä se yksi saippuasarjan jakso väliin ja katso sen sijaan joku asiallinen dokumentti. Tai lue vaikka yhteiskuntakritiikkiä tarjoileva kirja. Mieti sen jälkeen, miten hyvässä asemassa oikeastaan oletkaan. Tarkastele omia marinoitasi hieman suuremmassa mittakaavassa. Jos tulet siihen lopputulokseen, ettei kaikki ole ihan kohdallaan, kerro siitä myös muille.

Tässä muutamia lähteitä, jotka nostivat ainakin omalla kohdallani pintaan paljon ajatuksia:

- Noam Chomskyn kirjat
- The Corporation -dokumentti
- Michael Mooren dokumentit ja kirjat (viihteellisempi lähestymistapa)

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Naomi Kleinin No Logo on myös loistava kirja. Turhaan kritisoitu niin äärettömästi - Kleinillä on monia aivan hemmetin hyviä pointteja, ja hän perustelee itseään raudanlujasti. Avaa kenen tahansa pumpuliin hautautuneen silmät.

21:03  

Lähetä kommentti

<< Home