sunnuntaina, toukokuuta 7

Koulukaverit

Tuli puhetta luokkakokouksista, joten kävin taas selailemassa läpi intternetin koulukaverisivuston. Vain murto-osa esimerkiksi lukion tai yläasteen tyypeistä oli tuonne tietonsa syöttänyt, mutta ihan kohtuullinen joukko ihmisiä kuitenkin. Tuli sellainen tunne, että olen kirjoittanut tästä samasta asiasta ennenkin, mutta ihan sama.

Aika tasaisesti olivat jakautuneet ympäri Suomea, pääasiassa opiskelemaan. Ne, jotka olivat jo vakiintuneet ja hankkineet oman asunnon, asuivatkin sitten hyvin lähellä kotiseutuaan. Lapsia löytyi hieman yllättäviltäkin ihmisiltä. Tuli myös vastaan sellaisiakin nimiä, jotka olin jo tyystin unohtanut. Sellainen kevyen haikea muistelufiilis joka tapauksessa iski päälle. Olivathan nuo mukavia aikoja, mutta toisaalta olen tyytyväinen, että ne ovat jo takanapäin.

Mikään koululuokistani ei koskaan päättänyt valmiiksi luokkakokouksen ajankohtaa. Ei oikeastaan edes puhuttu mahdollisesta jälleennäkemisestä. Sopivia organisointihenkisiä tyyppejä oli kuitenkin joka luokalla, joten en yllättyisi, vaikka vielä jonain päivänä saisin kutsun tapaamaan vanhoja tuttuja.