keskiviikkona, toukokuuta 3

Oikeisto-objektiivisuutta

Kun ei jaksa oikein muuta, kuin maata sängyssä tai nojatuolissa, voi katsella vaikka mielenkiintoisia dokumentteja. Viimeisin ajatuksia herättänyt, tai paremminkin olemassaolevia käsityksiäni tukenut dokkari oli Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism. Dokumentissa näytetään, miten häikäilemättömästi televisiojätti Fox on hylännyt kaikki puolueettoman journalismin periaatteet omistajansa Rupert Murdochin johdolla.

Jo ennen tuon ohjelman näkemistä minulla oli tiedossa, että Fox on rankasti oikealle kallistunut Bushin äänitorvi, mutta jessus sentään. Varmasti dokumentti antaa hieman kärjistetyn kuvan tilanteesta, mutta siitäkin huolimatta tuntuu uskomattomalta, että moista touhua voidaan harrastaa ilman että kukaan isommin älähtää. Uutisoinnista on tehty silkkaa viihdesirkusta.

Veikkaan, ettei kovinkaan suuri osa jenkkilän normiväestöstä ole tuota dokumenttia nähnyt. Asiaohjelmat taitavat hukkua kaikkeen siihen roskaviihdetarjontaan, jota sadoilta ja taas sadoilta kaapelikanavilta tulee ympäri vuorokauden.