tiistaina, maaliskuuta 21

Uskokaa pois

Lisää ah niin arkipäiväistä havainnointia. Kun shampoopullo on täynnä, tulee huomaamattaan annosteltua hieman suurempia määriä, kuin pullon ollessa lähes tyhjä. Ihminen on tyhmä.

Tietoviikon uutisen mukaan tiedon määrä tieteessä on räjähtänyt. Kuluneen vuoden aikana väitetään kerätyn enemmän tietoa kuin koskaan aikaisemmin. Tavataan sanoa, että tieto on valtaa. Tarkoittaako tämä tiedon lisääntyminen nyt sitten sitä, että valtaakin on entistä enemmän? Kenen käsissä se valta sitten on? Taitaa olla kuitenkin niin, että valta haihtuu sitä mukaa, kun tieto vanhenee.

Olen tullut siihen tulokseen, että inhoan väittelemistä. Väittelyt harvemmin johtavat mihinkään, eikä ketään saada taivuteltua vaihtamaan puolta. Väittelyissä ovat usein vastakkain varsinaisten faktojen ja asiasisällön sijaan väittelijöiden väittelytaidot. Itse olen huono väittelijä. Liian kärsimätön ja liian helposti ärsytettävissä umpityhmillä kommenteilla. Minä olen kuitenkin aina oikeassa.

1 Comments:

Blogger Ana said...

Plus että jossain vaiheessa huomaa, että kaikki väittelyt on jo käyty eikä enää jaksa aloittaa uusien ihmisten kanssa samaa alusta. Siinä kohtaa lähteekin jo ihan mielellään kotio kattomaan Uutisvuotoa.

21:53  

Lähetä kommentti

<< Home