tiistaina, tammikuuta 31

Joka leikistä suuttuu

Jo on taas aikoihin eletty. Yksi pieni skandinaavinen pilasarjakuva sai koko muslimimaailman sylkemään piikkilankaa länsimaiden niskaan. Arabimaissa osoitettiin mieltä ja ajettiin tanskalaisia rajojen ulkopuolelle. Löylyä tietty lisävät muutamat muut eurooppalaiset lehdet, jotka julkaisivat samat kuvat tukeakseen sananvapautta. Tanskalaisia tuotteita boikotoidaan, tanskalaislehden toimitus koki jo pommiuhan ja ranskalaislehden päätoimittaja sai kenkää. Näin sitä pitää. Ihan kuin isoja maailmanlaajuisia ongelmia ei olisi jo tarpeeksi, niitä pitää tekemälläkin tehdä. Toki olen aina ollut sitä mieltä, että rättipääkulttuurin ja länsimaisen elämänkatsomuksen välillä on ero kuin yöllä ja päivällä, mutta silti tämä pelleily osasi yllättää.

Puska se puolestaan vaan jatkaa Israelin kanssa kaveeraamista. Mikäpäs siinä, Israelhan on jenkeille vallan mainio "tukikohta" siellä Lähi-Idässä. Palestiinalaisia käy väkisinkin sääliksi, sillä USA on yksin tehnyt tyhjiksi kaikki YK:n turvallisuusneuvoston vähänkin järkevät pyrkimykset rauhan saattamiseksi alueelle. Jenkeiltä ostettujen aseiden ja muun tuen ansiosta Israel on sotilaallisesti ylivertainen. Palestiina saa toistaiseksi alistua kohtaloonsa Israelin laajentaessa alueitaan ja ajaessa palestiinalaisia omaan pieneen karsinaansa.

Eräs toinen Lähi-Idän ongelma koskee Iranin ydinohjelmaa. Lännen (lue: jenkkien) mielestä ydinohjelma voidaan tulkita suoraan aikeeksi valmistaa ydinaseita. Sehän ei tietenkään ole lainkaan soveliasta (paitsi jenkeissä). Kaiken lisäksi Iranin presidentti on ilmeisesti puhunut vallan uhkaavia Israelin suuntaan, mikä sai Puskan älähtämään. Yhdysvalloilla lieneekin jo kaikki tarvittavat tekosyyt puuttua tilanteeseen tarvittaessa sotilaallisesti. Hieno homma.