keskiviikkona, huhtikuuta 27

Matkustusmietteitä

Ajattelin sallia itselleni jonkin verran lisähaaveilua. Ajattelin tässä hiljalleen suunnitella vähän, millainen reissuni voisi olla, jos sellaiselle joskus lähtisin. Siinä vaan on aika paljon päätettävää ja ajateltavaa. Matkan kohde/kohteet, pituus, budjetti, mukaan tarvittavat kamat, majoitusvaihtoehdot. Sama siis mietiskellä noita nyt ihan huvikseen.

Mikähän maanosa se sitten voisi olla.. Pohjois-Amerikka lienee poissuljettu samantien. Kyllähän jenkeissä olisi kiva joskus piipahtaa, mutta ei ihan tällaisella reppumatkalla. Etelä-Amerikasta taas olen kuullut varsin vähän reissujuttuja. Siihen väliin sitten jää ihan varteenotettavia kohteita, kuten Kuuba, Jamaika tai pienemmät saaret. Afrikka lienee liian kova pala ensikertalaiselle.

Etelä- ja Kaakkois-Aasiasta sitten löytyykin jo aika paljon valinnanvaraa. On Thaimaa, Vietnam, Laos ja jos jonkinlaista saarta Filippiinien ja Indonesian lähistöllä. Pienehkö saari olisi oikeastaan todella jees. Kunhan perustarpeet saa kohtuullisella vaivalla tyydytettyä. Saaria on tietenkin lisää sitten siellä Australian tienoilla.

Matkakohteen hintataso ratkaisee paljon, ainakin omalla kohdallani. Ensimmäinen matka on varmasti vielä opettelua, ja rahaakin kuluu enemmän. Järkevintä ja turvallisinta olisi varmaan reissailla ensin Euroopassa. Barcelonassa kuulemma elää suhteellisen halvalla. Eihän siellä pääsisi mitään hirmuista eksotiikkaa kokemaan, mutta parempi sekin kuin kyhjöttää vaan Suomessa.