keskiviikkona, toukokuuta 24

Kävin kääntymässä

Vapaapäivä keskellä viikkoa tarjosi mahdollisuuden käväistä pikaisesti kotikonnuilla. Sukulaisia ruokapöydän ääressä ja sitä rataa. Selitä siinä sitten jokaiselle taas erikseen, joko on valmistuttu ja miten työura edistyy. Ei siinä muuten mitään, mutta kun ensi kerralla kysyvät kuitenkin taas samat asiat...

Junassa luin jonkun hylkäämää Hesaria. Siinä oli juttu poliisin tekemästä pyöräilijöiden tehovalvontatempauksesta. Kuvassa kypäräpäinen jepari pysäytteli jalkakäytävällä polkijoita. Tässä on taas yksi liikenneturvallisuusidiotismin epäkohta. Uskallan veikata, että jos pyörätien puuttuessa kaikki fillaroisivat jalkakäytävän sijasta ajoradalla, onnettomuuksia sattuisi todella paljon enemmän. Itseäni eivät ole koskaan häirinneet jalkakäytävällä liikkuvat pyöräilijät, enkä ymmärrä miksi kukaan muukaan niistä ärsyyntyy. Enkä todellakaan jaksa vaivautua aina tarkistelemaan, poljenko itse kenties pyörätiellä, jalkakäytävällä vai yhdistetyllä jalkakäytäväpyörätiellä. Kaikki ne vaikuttavat yhtä hyviltä vaihtoehdoilta sille, että pitäisi uhrautua autoilijoiden tönittäväksi.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Itseäni kyllä nämä yli-ikäiset jalkakäytäbilla polkijat häiritsevät. Ei ole kivaa, kun ennestään jo kapealla jalkakäytävällä tulee mutkasta täysillä pyöräilijä päin. Sattuu muuten ihan kivasti.. Kannattaa kokeilla ehdottomasti. Sitten ehkä tajuaa miksi ei yleensä tosi kapeilla pelkästään jalkakäytäviksi tarkoitetuilla väylillä pitäisi hurjastella polkupyörillä. Kas kun liikenteessä on muitakin kuin pyöräilijät ja autoilijat.. ;)

01:55  

Lähetä kommentti

<< Home