tiistaina, syyskuuta 22

Nauloja arkkuun

Onko kirkkoon kulumisesi syy jokin seuraavista?

- haluat kirkkohäät (tai hautajaiset?!)
- haluat lapsellesi kasteen ja pääsyn rippileirille
- uskot kirkon auttavaan työhön
- sukusi on hengellinen
- ei siitä haittaakaan ole

Nämä ovat huonoja syitä, mikset eroaisi? Joka kohdalle löytyy hyviä vaihtoehtoja. Kehota myös muita tuttujasi eroamaan. Vanhoista ikäluokista huolimatta Suomessa on suunnaton määrä ihmisiä, jotka kuuluvat kirkkoon vain siksi, että heidät on jo lapsena siihen liitetty. Oikeaa uskonvapautta on se, että lapsen annetaan kasvaa ilman väkisin syötettyä elämänkatsomusta. Valitkoon tiensä täysikäisenä.

Valtio ei tarvitse kirkkoa. Kulttuuri ei tarvitse kirkkoa. Hyväntekeväisyys ei tarvitse kirkkoa. Hyvinvointiyhteiskunta ei tarvitse kirkkoa. Kirkko on varsinkin modernissa länsimaassa turha instituutio. Jos ei lapsista tehtäisi automaattisesti uusia tapakristittyjä, kierre lopulta katkeaisi ja kirkon jäsenmäärä saataisiin ajettua hyvinkin nopeasti alas.

sunnuntaina, syyskuuta 20

Laiskaa

Syksy tuli ja toi mukanaan tekosyyt jäädä iltaisin betoniseinien sisään köllöttämään. Märkä, kylmä ja pimeä on yhtä kuin ei kiitos ulkoliikunnalle. Sama lamaannuttava vaikutus näkyy myös yleisessä motivaatiossa ja aikaansaamisessa. Ajatus- ja tekstigeneraattorini kelluskelee niin ikään suvantovaiheessa.

Siispä takaisin tuonne sohvalle.

perjantaina, syyskuuta 4

Päivä, jona uutiset loppuivat

Ostin Audin ja ajoin Saudi-Arabiaan. Siellä oli hieno auditorio. Barcelonassa nautin Gaudin arkkitehtuurista. Sain melkein kuolemantaudin. Hankin kotiteatteriini Dynaudion kauttimet. Voin kokea audiovisuaalisia elämyksiä.

Enempää en keksi, media jatkakoon tästä.